Još kod kuće sam u torbu sa priborom ubacio i jednu za mene veliku novost, silikonske crviće. Ideju da ih kupim dobio sam čitajući prethodni broj ovog magazina i sjajni članak kolege Vladimira Perendije pod nazivom "Ultra light drop shot". Rešenje za nabavku ovih mikro silikonaca, koje po radnjama u Srbiji baš i nije lako pronaći, našao sam na Spin&Fly webshopu, te sam pazario kesicu Trabucco Slurp crvića. Slučaj je hteo da sam ih, iako namenjene dunavskim deverikama, prvi put isprobao baš na kanalićima uz Neretvu.
   Sistem sam formirao tako što sam na kraj metarskog predveza od tankog Mustadovog Thor fluorokarbona vezao džig glavicu od 3-4 grama sa udicom veličine 1, na koju sam navukao 4 cm dugo parče Savage Gearovog Sandeel Sluga, u originalu dugog 10 cm.

Od ove gumice se ne razdvajam ni kod kuće ni na moru kad god mi je cilj laki ribolov. U zavisnosti od ciljane lovine, koristim je celu ili je sečem prema potrebi. Na dvadesetak centimetara iznad palomar čvorom sam vezao udicu veličine 8 kratkog vrata, sa okcetom, a na dvadesetak centimetara iznad nje još jednu. Obe ove udice "naoružao" sam po jednim Slurp crvićem i bacio se na ribolov.