Poslednje dve večeri rešio sam da probam da lovim mladicu na strimer. Koristio sam štap klase #8, plivajući konac i najviše bacao poveliki strimer koji je neka varijanta Snappy poodle. Mladicu nisam dobio, ali jesam skobalja i kalifornijsku pastrmku, što možete videti na snimku.
   "Kalifa" me nije iznenadila, ali jeste pružila odličnu borbu i čist užitak. Skobalju se nisam uopšte nadao. Mesto gde sam zabacio i dobio ga je bilo više usputno. Hteo sam da u hodu iščačkam manju mladicu ili veću pastrmku. Zanimljivo je da nije došao na pasivno vođenje (kada možda za strimer pomisli da je trava), već je "zakovao" aktivno povlačenog strimera, koji ga je jedino mogao asocirati na ribu.
   Treba pomenuti da sam na nekoliko mesta video male mladice, ribe do recimo 50-60 cm, koje mi nisu bile naročito zanimljive, ali sam se opasno naoštrio da prevarim jednu veliku, koja je raubovala u samoj drugoj obali, na mestu gde je reka šira i dublja. No,kao što to obično biva, ona mi je otkrila svoje prisustvo tek poslednjeg sata poslednjeg dana ribolova, pa je taj jedan raub bio jedino što sam video od nje. Ne mogu čak da procenim ni da li je bila teška 5 ili 15 kg, ali verujem da je bar u tom širokom rangu.

video-play-button
video-play-button