O Plavu
   Mušičarima koji posete mestašce Plav na raspolaganju sureka Ljuča, ledničko Plavsko jezero (u koje su uliva Ljuča) i Lim (koji ističe iz jezera).
   Ledena reka Ljuča je skoro čisto salmonidna voda. Mirna je, duboka i zahtevna. Poznata je, pre svega, po velikim lipljenima, ali se u njoj mogu naći i pastrmke koje izlaze iz jezera.
   Plavsko jezero je biser samo za sebe, sa endemskim varijetetom jezerske pastrmke, poznatim pod nazivom blatnjača, zatim sa autohtonom štukom i manićem, te krupnim klenovima i mladicama. Svakako, odlična osnovna ili bar alternativna opcija svim mušičarima koji se ovde nađu.
   Lim ispod jezera je dominantno lipljenska voda, i zbog njega se najčešće i dolazi. Ali, ima i potočne i kalifornijske pastrmke, mladice, klenova, skobalja, plotice, čak i poneka štuka zaluta iz jezera. Mi smo ovoga puta pecali samo na Limu, a jezero i Ljuču samo zaobišli, no sledeće godine ćemo obavezno pecati i na ovim vodama, uz plan da upišemo blatnjače.
   Sve pohvale i našu zahvalnost imaju ribočuvari Tero i Memo. Pokazali su se kao izvrsni domaćini i postarali se da nam uživanje bude još veće. Kod njih uvek možete dobiti sve potrebne informacije, od trenutnog stanja na vodi, preko režima ribolova (na jezeru, recimo, lovostaj počinje prvog oktobra), do cena dozvola irezervacije smeštaja.