NIMFE
   Što bliže, što zategnutije, što jednostavnije, to bolje. U ovo doba godine, povišen vodostaj i mutnija voda nisu najpoželjniji scenario i prilikom lova nimfom, ali su ipak mnogo lakše podnošljivi nego kad je u pitanju lov suvom mušicom.
   U ovom periodu, pri lovu nimfom najbolje je naći mesta gde brzak ravnomerno ulazi u vir. Najbolje je izabrati poziciju na pola puta između brzaka i vira. To su ona mesta gde voda smanji svoju brzinu, ali i dalje ima namreškanu površinu kao da je brzak. Tu je opet na snazi nepisano pravilo: što toplije vreme/voda, to više ići ka brzaku, što hladnija, to više ka viru. Da ne biste nosili termometar ili gledali u bob, najbolje je da jednostavno probate da vidite gde riba radi.
   Dakle, stanite poprečno na tok, bacajte uzvodno, vodite pasivno (dead drift) nizvodno sa ponekim mendingom. Ako totalno pasivni pristup vođenja ne daje rezultate, probajte da mu date malo živosti. Prvo samo na kraju vožnje zadržite sistem da nimfa napravi lagani ler (swing). Onda možete i u toku same vožnje da malo i blago povučete nimfu ka sebi. Ako to ne upali, promenite mesto.

   Dobra stvar u celoj priči je da zbog same prirode mesta nije nužno biti toliko oprezan kao kad je u pitanju ribolov suvom mušicom, što znači da može malo opuštenije da se gazi i dolazi na poziciju sa koje se baca. Nema potrebe za dužim čekanjem da se mesto smiri, već može odmah da se krene sa ribolovom. Iz tih razloga, teren se može pretraživati brže, a mesta češće menjati.
   Ne zaboravite: što bliže, što zategnutije, što jednostavnije, to bolje.
   Situacije u kojima klen agresivno skuplja nimfu i kreće sa njom su daleko ređe od situacija kada je plivajući istom brzinom kao tok neprimetno pokupi i gotovo momentalno ispljune. Shodno tome, samo se nameće da je kod nimfarenja klena glavni faktor opaziti ili osetiti udarac, pa sve treba prilagoditi tome. Svako komplikovanje u vidu dalekog bacanja, složenog mendinga i sl. treba apsolutno zaboraviti. Sve mora da bude veoma jednostavno, što je moguće bliže i vidljivije.
   Po mom iskustvu, indikatori udarca plovak tipa, gde se na predvez/podvez stavlja komad jasno vidljivog mini plovila, uglavnom nisu najbolje rešenje. Pošto je sve već kratko i zategnuto, bolje je gledati u kraj konca.