PRIBOR
   Što se tiče pribora, ukratko: jako i čvrsto! Teren je takav da nema taktiziranja, drž ne daj. Iz čamca koristim Fenwicka 7 ft 1 ½ oz. Štap kojim bacam lagane žlice, ali i jerkove do 100 g. Ima jaku kičmu pa nema šale. Sa obale Alps 9 ft 50 g (po Shimanu oko 100 g). Odličan blank, koji mi dozvoljava daleke zabačaje, a nije tvrd da mi ribe padaju pod nogama s njega. I nema štuke koju ne mogu okrenuti od zaklona.
   Rola neka je metalna i čvrsta, jer za takve napore plastika ili grafit nemaju tu što tražiti. Upredenica 20-30 lb zadovoljava sve potrebe. Tu ne treba neka fina japanska mekana špagica. Moj izbor već godinama je Power Pro. Probao sam novi Super8Slick, ali ipak mi je draži klasični. Sajlica je obavezna za sve varalice, i to ne kraća od 30 cm (kad vam proguta štuka od metra silikon od 10 cm, bude vam sve jasno). Ja ih radim sam. Koristim Kinky2Knot i American Fishing Wire. S gotovim (kupovnim) sajlicama se ne isplati riskirati, jer ako ne pukne sama sajla, puca spoj. ▪

Zbog pritiska na jezera i bare, te dosta velikog izlova, rijetke su veće štuke, pa radije idem na rijeke. Uvale s granjem i travom su hot spot. Nikad ne znaš kakav "krokodil" tu može primiti.

www.piker-lures.com
+381 61 664 1394
ivangnr@yahoo.com