Spin&Fly: Mnogi tvoji radovi u prošlosti, posebno na grafitu, imali su jarke boje, šaljive detalje, odvažne eksperimente sa tehničkim delovima opreme... Zračili su humor, bunt, igru. Ova serija je nešto drugačija i odiše klasičnom lepotom, otmenošcu, elegancijom. Zašto?
   Vladan: Gajim ljubav prema ribolovu pastrmke jer me podseća na moje korene i detinjstvo, ali takođe volim i najčešće upražnjavam morski ribolov, jer živim na obali Atlantika. Logično je da su ove dve vrste mušičaranje formulisali račvanje mog stila u dva smera. Grafitni štapovi koje najčešće izrađujem su težih klasa, namenjeni morskom mušičarenju. Ovakav ribolov može da bude veoma uzbudljiv, ali je totalna suprotnost mušičarenju na krečnjačkim rekama. Tereni su naporni i često opasni zbog klizavog stenja, noćnog lova i morske struje, štapovi su teži, a veliki strimeri se bacaju po vetrovitom vremenu. To je fizikalisanje u pravom smislu i lomljenje štapa nije retkost! S druge strane, kvalitetan fiberglas štap, kao jedan precizni ribolovni instrument , može da ima karakteristike fine engleske sačmarice; da jednostavno paše korisniku kao "saliven" i poseduje elegatne linije i klasično dobar izgled koji nikada ne gubi vrednost i ne izlazi iz mode.
   Spin&Fly: Najčešće radiš četvorodelne štapove od 8 fita, klase #4. Zašto baš ove dimenzije, i planiraš li možda jos neki model drugih mera?
   Vladan: U mojoj Unstructured Glass seriji se nalaze dva modela, oba namenjena mušičarenju na manjim vodama i vodama srednje veličine. Oba modela su četvorodelna, radi lakšeg transporta. Prvi model je pomenuti 8’ 4wt (krem žuti fiberglas), dok je drugi model dimenzija 7’6” 3wt (bordo fiberglas), Duži model ima progresivan tejper i idealan je spring creek štap za lov svim veličinama mušica koje se koriste na takvim vodama, osim najvećih strimera. S druge strane, kraći 3wt model je semi-parabolic, zbog nešto mekšeg donjeg dela i malo tvrđeg vrha. Namenio sam ga za letnji lov malim mušicama i imitacijama kopnenih insekata po niskoj vodi, iako može da ponese i manji strimer ako zatreba. U planu je 5wt, kao i jedan model za teži ribolov, pošto trenutno radim na prototipu koji pokriva strune 9 i 10.