Već u toj šetnji počinjemo kovati plan. Iako je očigledno da spust do vode izgleda kao planirano samoubojstvo, a uspon uz tu istu obalu još i gore, Juhi pada na pamet da bi uz izgledni rizik za pokoji pad u vodu i eventualni lom ruke ili noge teoretski bilo moguće uzvodno hodati po kamenju uz samu vodu, pod uvjetom da se nekako negdje spustimo do tog kamenja. Koliko god plan bio sulud, moja ogromna želja za malo dinamičnog špinanja po "neugaženom" terenu prevladava, pa nakon nekoliko sati izvidničkog hodanja obalom uspijevamo složiti nekakav plan silaska i ponovnog uspona na potezu od nekih dva kilometra Save gdje je obala skroz okomita i gdje smo sigurni da nitko nije lovio, pa ćemo se valjda mi zato naloviti. Odlazimo doma, s planom da na vodi budemo ravno u zoru!

Rock & Roll
   Sljedeće smo jutro stvarno u zoru bili na vodi, do zuba naoružani varalicama i spremni naloviti se kao nikad! Silazak do početne točke naše planirane putanje protekao je glatko, kao i prvih pedesetak metara uzvodnog skakanja po kamenju – sve dok nismo stigli do početka dijela gdje je Sava odnijela kompletne komade obale i time potpuno razbacala krupno kamenje koje je nekad bilo stabilno ukopano u obalu. U pet metara puta svatko od nas je barem pet puta pao, kamenje se kotrlja kao suludo i potpuno je nemoguće pouzdati se u vlastiti korak s obzirom na to da je svako uporište varljivo. Juho u šali kaže: ovo je savski "Rock&Roll", jer se gotovo svaki kamen kotrlja u Savu čim ga nagazimo! Tek smo krenuli, a noge su mi već plave, sve mi se čini da bude ovaj ribolov završio na traumi s vanjskim prijelomima!

No Juho i ja se ne damo pokolebati, pa nastavljamo gaziti uzvodno. Na dijelovima gdje ima kamenja hodamo po obali, na dijelovima gdje je obala skroz okomita hodamo kroz vodu nerijetko duboku i preko pazuha, s tim da nam se šljunčano dno odronjava u dubinu pod nogama. Extremni ribolov! Sve vrijeme zabacujemo uzvodno i nastojimo varalice bacati što je bliže moguće kamenoj obali. S obzirom na to da je obala ravna, cijelom dužinom udara jaka struja, a jedini potezi s kontratokom nalaze se jedva pola metra od obale iza ponekog krupnijeg kamena. Baš su to pozicije gdje smo uočii klenove odozgora!