Moj "Top 3" izbor štapova iz Rapture programa za 2015. godinu

Piše: Danilo Stanar

   Gigant Trabucco je pre nekoliko godina svoj varaličarski program izdvojio pod novim imenom Rapture (Repčr). On je veoma brzo postao popularan među varaličarima, kako zbog povoljne cene, tako zbog sasvim solidnog kvaliteta. Jednostavno, Trabucco se potrudio da za svaki proizvod pod svojim imenom garantuje za kvalitet bez obzira na cenu. Svoje mesto je našao u, za naše prilike, nekom srednjem cenovnom rangu, s nešto višim cenama od cena svima dostupnih brendova poput Entera, Formaxa ili Energoteama, a opet, nižim od skupljih robnih marki poput Shimana i Daiwe.
   Serija monofila direktno nasleđena od Trabucca (u prošlom broju je predstavljen Rapture Zander Cristal) i upredenih struna (Rapture DinaTex Spin) je već godinama na samom vrhu u pogledu odnosa kvaliteta i cene, a slično važi i za štapove i mašinice. Ipak, dok su modeli upredenih struna relativno dugo prisutni na tržištu i svima dobro poznati, to se ne može reći za štapove. Naime, modela Rapture štapova ima mnogo, plus svake sezone izbace još pola tuceta novih. Sve to njima očigledno deluje kao dobar potez, ali nama varaličarima malo komplikuje život, jer je teško sve to ispratiti i znati šta je trenutno "best buy". Odatle i ideja za ovim tekstom: s obzirom na to da živim u Kraljevu, odakle je Plus Sport, distrubuter Trabucco/Rap­ture proizvoda, a kako u gradu i postoji njihova veoma dobro snabdevena maloprodaja "Enter Fishing", reših da odem do njih i na licu mesta se uverim šta od mnoštva tih modela mogu preporučiti kolegama varaličarima.
   Generalno rečeno, a na osnovu sopstvenog iskustva sa Rapture štapovima u poslednjih nekoliko sezona, mogu da kažem da su modeli lagani, relativno brzi i dobro opremljeni, srazmerno ceni, ako ne i stepenik bolje. Moderan dizajn je prepoznatljiva karakteristika, a cena pristupačna, najčešće u rangu 40 do 70 evra.