Nastavljamo dalje uzvodno, sad već pomalo navikli na nestabilan teren, pa čak uspijevamo reducirati kotrljanje kamenja i padove. Sunce je taman zasjalo i izgleda da se klenovi tek sad dižu uz obalu, jer čim se pojavilo sunce počela je prava akcija – na svakoj izglednoj poziciji imamo po 5-6 udaraca prosječno prilično velikih riba, uz još podosta praćenja. Kako su klenovi neispikani uopće ih ne smeta promašivanje varalice, ne da im se baš juriti za njom u istom zabačaju, ali u sljedećem na isto mjesto oni se opet agresivno zalijeću i udaraju iako su ni pola minute prije napravili istu stvar, i ponavljaju to sve dok se ne piknu (bocnu) ili ulove.
   Kako zabacujemo istovremeno na isto mjesto (jer stojimo 20 cm jedan od drugoga) svako malo imamo "double strike"! Uz klenove se tu i tamo zaleti i bolen (bucov), ali samo kad zaru zabacimo malo dalje od obale, u dio gdje nema klenova. Nažalost, s bolenima nemamo sreće, niti jednog nismo uspjeli zakačiti. No ribolov je unatoč tome iznimno dinamičan i napet, udarce imamo praktički svaki zabačaj, i unatoč gomili fulanih grizeva proživljavamo akciju kakvu još nisam imao u ovoj godini! Riba uopće nije plašljiva (sve dok u vodu ne srušimo kamen od pola tone), ima je na svakoj boljoj poziciji, i što je najvažnije, udaraju kao pomahnitale. Malih klenova baš i nema, uglavnom udaraju stare debele klenčine, koje je trenutno lutrija uloviti na nizvodnim sprudovima!
   Nakon nekoliko sati intenzivnog ribolova, dolazimo na kraj naše zamišljene dionice, i uz nešto poteškoča uspijevamo popeti se po unaprijed pripremljenom usponu u podnožju velikog stabla. Iako smo lovili na totalno "sterilnom" terenu, upravo smo imali ribolov godine, ne samo po broju udaraca i riba nego i po samom doživljaju ribolova po totalno divljem terenu i konstantne i nepredvidive akcije! Adrenalin nam još kola u žilama, pa tako odlučujemo sutra biti na istom mjestu, a kroz narednih nekoliko tjedana još nekoliko puta ponavljamo naš "kameni put". Pa evo nekih savjeta ukoliko se i sami odlučite okušati u ovom vrlo zanimljivom ribolovu u toku nastupajuće 2015. sezone.