Našli smo se sa Misti Dilonom, vrsnim mušičarom, našim domaćinom i osnivačem "Himalayan Outbacka". Sa izvesnom dozom pesimizma, informisao nas je o našim šansama za uspeh. Naime, vremenski uslovi su se poigrali sa nama; te noći je silovita oluja učinila sutrašnji planirani ribolov nemogućim. Voda je bila boje kafe sa mlekom, i mada se tokom dana izbistrila do recimo boje čaja, ipak nam se činila suviše tamnom da bi ribe videle naše varalice.
   I zaista, ulova nije bilo, ali smo se upoznali sa tehnikom ribolova. Zboga gustog rastinja oko Sarjua, ribolov je bio moguć samo sa stena i plaža. Svako je išao svojim putem zajedno sa vodičem, koji je zadužen i za nošenje torbi, štapova i vode, kako bi ribolovac bio odmoran i fokusiran na veoma zahtevan ribolov.
   Drugi dan je bio još gori, jer nam se još jedna oluja pojavila nad glavama. Kad je kiša napokon stala tog popodneva, krenuli smo put drugog kampa, nekoliko milja nizvodno. Te večeri, Misti nam je pokazao fotografije leoparda, koga je uhvatila kamera postavljena između naših šatora. Zanimljiva je pomisao na to da je u toku noći na nekoliko metara od vas prošetao indijski leopard.